neděle 8. června 2014

Jahodový chia jam ... se spoustou využití

Přátelé je to tady. Jahodová sezóna je v plném proudu a jestli jste jako já a nejraději byste jedli jahody k snídani, obědu i večeři, tak vítejte do party.

Jelikož se stále vezu na chia vlně, spojila jsem superpotravinu se superdobrotou a vznikl:

Jahodový chia jam ... se spoustou využití

V uzavřené skleničce by měl v lednici vydržet i několik dní. Zatím jsem ovšem neměla možnost si to ověřit, jelikož mizí podstatně rychleji :)

jahodová chia marmeláda

Ingredience:
300 g zralých a zdravých jahod
1 lžíce citronové šťávy
4 vrchovatější lžíce chia semínek
3 - 4 lžíce sirupu z agave nebo jiného sladidla dle chuti (třtinový cukr, stévie apod.)

Postup:
Omyté jahody rozmixujeme. Kdo má rád větší kousky ovoce, nechť jahody rozmačká vidličkou.

Přidáme citronovou šťávu, chia semínka a dle chuti osladíme. 

Zamícháme, ochutnáme, ochutnáme, ochutnáme...

Donutíme se přestat ochutnávat a dáme směs do ledničky - ideálně přes noc a kdykoli jdeme kolem, promícháme (a ochutnáme :)

Díky semínkům jahodové pyré zhoustne a lze ho použít 
- jako klasickou marmeládu na pečivo
- jako omáčku k ovocným - ideálně jahodovým - knedlíkům  
- jako omáčku k dezertům

a také ho můžeme
- zamíchat do bílého jogurtu či tvarohu
- zamrazit (vznikne výborná dřeň)
- jíst jen tak

Univerzální, jednoduchý, svěží, zdravý, neodolatelný:

strawberry chia jam



Ať se povede!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...