úterý 1. prosince 2015

Karamelové kuličky ze sušenek Lotus / nepečené cukroví

Jestli letos pomýšlíte na vyzkoušení nějakých zdravějších variant vánočního cukroví, můžete rovnou přečíst číst, překliknout někam jinam nebo alespoň zavřít oči. Tyhle sladké kuličky, ze kterých by nejspíš dietářům naskákaly pupínky, ale stojí za vyzkoušení:

Karamelové kuličky ze sušenek Lotus

Výborné cukroví, které můžete připravit i na poslední chvíli. Z vánočního podnosu ale zaručeně zmizí mezi prvními.


no bake Biscoff balls

cca 20 - 25 ks podle velikosti

Ingredience 

250 g karamelových sušenek Lotus
100 g másla
1 lžička skořice
1-2 lžíce pomazánky Lotus (dle potřeby) - najdete ji v supermarketech u čokoládových pomazánek typu Nutela a Nugeta. Pokud jste ji ještě nezkoušeli, vřele doporučuji. Je výborná k namazání na pečivo, k ujídání lžící i na pečení.
borně ale kuličky chutnají i pokud pomazánku nahradíte karamelovým salkem.

Postup

Sušenky najemno rozdrtíme nebo rozemeleme a cca 5 lžic drobečků si dáme stranou na obalování. Drobečky smícháme se skořicí, změklým máslem a pomazánkou (začneme s jednou lžící, v případě potřeby přidáme). Dobře promícháme, až vznikne hmota, která jde tvarovat do kuliček. Z těsta odebíráme malé kousky, tvoříme kuličky, které obalíme v sušenkových drobečkách, které jsme si dali stranou (použít lze i mleté mandle). Hotové kuličky dáme do lednice ztuhnout.

Skladujeme v lednici, před podáváním necháme chvíli v pokojové teplotě.

Tip 1: S hmotou se vám bude lépe pracovat, když ji dáte před tvarováním kuliček na 15 minut do lednice.

Tip 2: Pokud už nemáte sušenkové drobečky a hmota ještě potřebuje zahustit, nemusíte běžet do obchodu pro další Lotusky - použijte drobečky z piškotů nebo mleté mandle.

non bake Biscoff balls

Ať se povedou a chutnají!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...