sobota 14. listopadu 2015

Kokosové cookies s bílou čokoládou a brusinkami

Klidně dnešní recept berte jako první letošní inspiraci na vánoční pečení. Moje oblíbené sušenky plné kokosu, brusinek a bílé čokolády. Když je zavřete do dózy, zůstanou pěkně křupavé. Když je necháte na vzduchu, budou měkčí a "žvýkavé". V obou případech neodolatelné. Hodí se pro jakoukoli příležitost, ale vánočnímu stolu vyloženě sluší:

Kokosové cookies s bílou čokoládou a brusinkami


Coconut cookies with white chocolate and cranberries


cca 20 ks

Ingredience

170 g hladké mouky
půl lžičky prášku do pečiva
špetka soli
50 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
50 g másla 
1 vejce
1 lžíce citronové šťávy + 1 lžíce citronové kůry
50 g strouhaného kokosu
200 g bílé čokolády - 150 g rozpustit a 50 g nakrájet na malé kousky
hrst mandlových plátků (nebo nasekaných mandlí)
hrst nasekaných sušených brusinek

Postup

Smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, sůl, cukry, kokos.

Ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády společně s máslem a necháme vychladnout. Poté do směsi vmícháme citronovou kůru a šťávu a metličkou zašleháme vejce.


Obě směsi smícháme, a postupně do těsta zapracujeme nasekanou čokoládu, mandle a brusinky.

Stejné velikosti sušenek docílíme pomocí vykrajovátka (o téhle vychytávce jsem psala už u máslových sušenek) - těsto do něj vmáčkneme a uhladíme lžičkou. Výška sušenky by měla být cca půl centimetru (používám vykrajovátko s průměrem 5 cm) a jelikož se při pečení ještě roztečou, je třeba je na plech dávat s větším rozestupem.

Coconut cookies with white chocolate and cranberries

Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů 10 - 12 minut dozlatova. Upečené pak přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Coconut cookies with white chocolate and cranberries


A správně zabalené poslouží i jako vánoční dárek :)

Coconut cookies with white chocolate and cranberries

Ať se povedou!

A co vy, plánujete už také vánoční pečení?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...