pondělí 21. září 2015

Banánový koláč s kokosem a karamelem

Pamatujete ještě na moje banamenové cupcakes? Spojení banánů a karamelu prostě nemá chybu, tudíž jsem se k němu po čase nevyhnutelně vrátila. Jako třetího do party jsem jim přidala kokos. Ten nikdy nezklame. A tak vznikl výborný, rychlý a nepečený

Banánový koláč s kokosem a karamelem

Banán - kokos - karamel. To je vlastně vše, co o tomto moučníku potřebujete vědět.
Jo - a taky, že je nepečený.


banana, coconut and caramel pie


průměr 24 cm

Ingredience

/korpus/
250 g rozdrcených Koka sušenek (3 lžíce nechat na posypání)
70 g rozpuštěného másla

/náplň/
3 - 4 banány
karamelové salko nebo topping (množství dle chuti)

/krém/
250 g tvarohu
200 ml šlehačky
1 Crème Olé kokosový pudink za studena (Dr. Oetker)
150 ml mléka
2 lžíce kokosu
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti


Postup
 
Dno otevírací dortové formy vyložíme pečícím papírem (já papír vždy skřípnu mezi dno a ráfek). 

Koka sušenky rozdrtíme pomocí kuchyňského robota nebo je zavřeme do pevného igelitového sáčku a zmasakrujeme válečkem. Tři lžíce drobečků necháme stranou, zbytek smícháme s vlažným rozpuštěným máslem a vzniklou hmotu napěchujeme na dno dortové formy, snažíme se udělat i alespoň 1 cm okraj. Korpus dáme do lednice vychladit.

Připravíme si krém:
Do šlehací místy dáme tvaroh, šlehačku a vanilkový cukr a začneme šlehat. Když směs začne houstnout, přidáme mléko a vzápětí jeden sáček Crème Olé kokosového pudinku za studena. Prošleháme do zhoustnutí, nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.

Sestavení koláče:
Korpus posypeme kokosem, hustě poklademe kolečky banánu a přelijeme karamelovým salkem nebo toppingem. Množství volte dle chuti, banány stačí jen pocákat, nemusí v karamelu plavat. Na banány pak navrstvíme krém, povrch uhladíme, posypeme zbylými sušenkovými drobečky a kokosem.

Koláč necháme alespoň na 2 hodiny v lednici uležet, poté můžeme podávat.

banana, coconut and caramel pie

Ať se povede!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...