středa 2. července 2014

Cuketová bábovka s vůní skořice

Tahle bábovka vám připomene vůně a chutě Vánoc i uprostřed léta. Provoněná skořicí, plná křupavých ořechů a díky cuketě pěkně vláčná. No a jelikož pravé léto na sebe zatím pořád nechává čekat a záhony jsou plné čerstvých cuket, není důvod otálet. Je ideální doba se nechat unést tímto sladkým strojem času o pár měsíců dál a upéct si ji právě teď. Je to

Cuketová bábovka s vůní skořice

Až ji budete péct, vůně skořice provoní celou kuchyň a vám se bude chtít zpívat koledy.

Cuketová bábovka s vůní skořice


Ingredience: 
150 g cukety
2x špetka soli
4 vejce
150 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
190 g zakysané smetany
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžičky skořice
50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů 

Postup: 
Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, promícháme se špetkou soli a necháme 10 minut stát, aby pustila vodu.

Z bílků a druhé špetky soli ušleháme sníh.

Změklé máslo vyšleháme s cukry, přidáme žloutky a šleháme do světlé pěny. Po částech vmícháme zakysanou smetanu a pak střídavě s bílky i mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Je-li těsto příliš husté, přidáme trochu mléka a znovu promícháme.

Cuketu vymačkáme a zlehka vmícháme do těsta.

Pečeme na 150 stupňů 50 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta není suchá a bez nalepených drobečků.

Ať se povede!
 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...