Cuketová bábovka s vůní skořice
Až ji budete péct, vůně skořice provoní celou kuchyň a vám se bude chtít zpívat koledy.
Ingredience:
150 g cukety
2x špetka soli
2x špetka soli
4 vejce
150 g másla
150 g
moučkového cukru
1 vanilkový
cukr
190 g
zakysané smetany
250 g
polohrubé mouky
1 prášek do
pečiva
3 lžičky skořice
3 lžičky skořice
50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Postup:
Postup:
Cuketu oloupeme,
nastrouháme nahrubo, promícháme se špetkou soli a necháme 10 minut stát, aby
pustila vodu.
Z bílků a druhé špetky soli ušleháme sníh.
Z bílků a druhé špetky soli ušleháme sníh.
Změklé máslo
vyšleháme s cukry, přidáme žloutky a šleháme do světlé pěny. Po částech
vmícháme zakysanou smetanu a pak střídavě s bílky i mouku smíchanou
s práškem do pečiva a skořicí. Je-li těsto příliš husté, přidáme trochu mléka a znovu promícháme.
Cuketu
vymačkáme a zlehka vmícháme do těsta.
Pečeme na
150 stupňů 50 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta není suchá a bez
nalepených drobečků.
Ať se povede!
Žádné komentáře:
Okomentovat