neděle 27. července 2014

Letní ovocné tiramisu

Přestože má tenhle osvěžující letní dezert s pravým tiramisu společné maximálně tak použití mascarpone a cukrářských piškotů, říkáme mu u nás doma:

Letní ovocné tiramisu

Osvěžující letní dezert, do kterého využijete jakékoli oblíbené letní ovoce - jahody, borůvky, maliny nebo jejich kombinaci. Krásně vypadá i chutná v podobě poháru.

letní ovocné tiramisu


Ingredience:
250 g mascarpone
250 ml šlehačky 
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
1 balení cukrářských piškotů (případně více dle velikosti nádoby)
200 ml cappuccina (nebo kávy)
letní ovoce dle chuti - jahody, maliny, borůvky ...
čokoládové hoblinky na ozdobu 

Postup: 
Uvaříme cappuccino či kávu a necháme chvíli vychladnout. Přelijeme do hlubokého talíře nebo misky, kde budeme máčet piškoty.

Mascarpone smícháme s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou, zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dle chuti dosladíme moučkovým cukrem.

Cukrářské piškoty máčíme z obou stran v cappuccinu a skládáme na dno menší obdélníkové nádoby či do pohárů. Překryjeme vrstvou z mascarpone, poklademe ovocem a pokračujeme další vrstvou piškotů, mascarpone a ovoce, až do spotřebování ingrediencí (vycází na 2-3 vrstvy dle velikosti nádoby). Končíme vrstvou mascarpone s ovocem, kterou ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Před podáváním necháme několik hodin vychladit.

Ať se povede!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...