Přestože má tenhle osvěžující letní dezert s pravým tiramisu společné maximálně tak použití mascarpone a cukrářských piškotů, říkáme mu u nás doma:
Letní ovocné tiramisu
Osvěžující letní dezert, do kterého využijete jakékoli oblíbené letní ovoce - jahody, borůvky, maliny nebo jejich kombinaci. Krásně vypadá i chutná v podobě poháru.
Ingredience:
250 g mascarpone
250 ml šlehačky
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
cukr moučka dle chuti
1 balení cukrářských piškotů (případně více dle velikosti nádoby)
200 ml cappuccina (nebo kávy)
letní ovoce dle chuti - jahody, maliny, borůvky ...
čokoládové hoblinky na ozdobu
Postup:
Uvaříme cappuccino či kávu a necháme chvíli vychladnout. Přelijeme do hlubokého talíře nebo misky, kde budeme máčet piškoty.
Mascarpone smícháme s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou, zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dle chuti dosladíme moučkovým cukrem.
Cukrářské piškoty máčíme z obou stran v cappuccinu a skládáme na dno menší obdélníkové nádoby či do pohárů. Překryjeme vrstvou z mascarpone, poklademe ovocem a pokračujeme další vrstvou piškotů, mascarpone a ovoce, až do spotřebování ingrediencí (vycází na 2-3 vrstvy dle velikosti nádoby). Končíme vrstvou mascarpone s ovocem, kterou ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Před podáváním necháme několik hodin vychladit.
Ať se povede!
Žádné komentáře:
Okomentovat