Jako malá jsem rybíz ráda jedla z plecháčku, posypaný krystalovým cukrem. Cukr křupal mezi zuby a mě ta kombinace s kyselým rybízem moc chutnala. Musím si to někdy zopakovat.
Dnes nás čeká jen zahřívací kolo. Budete totiž potřebovat jen malou hrst rybízu, takže tyhle cupcakes vám nadúrodu zlikvidovat nepomůžou. Zato výborně chutnají:
Cupcakes s červeným rybízem
Sladké těsto v kombinaci s nakyslými kuličkami rybízu tvoří dokonalý pár.
12 – 15 ks
dle velikosti košíčků
Ingredience:
Ingredience:
250 g
polohrubé mouky
1 prášek do
pečiva
130 g cukru
krupice
1 vanilkový
cukr
2 vejce –
žloutky a bílky zvlášť
90 g Hery
200 ml
šlehačky
2 vrchovaté
lžíce zakysané smetany
červený
rybíz – omytý a osušený
/poleva/
moučkový
cukr, citronová šťáva, voda
+ hrozýnky červeného rybízu na ozdobu
+ hrozýnky červeného rybízu na ozdobu
Postup:
Heru rozpustíme a necháme vychladnout.
Z bílků
ušleháme tuhý sníh.
Žloutky a oba druhy cukru šleháme do světle žluté pěny, poté zašleháme zakysanou smetanu a pomalu přilijeme rozpuštěné máslo. Ručně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě se šlehačkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Do košíčků dáváme vždy lžíci těsta, několik kuliček rybízu a přikryjeme trochou těsta – košíčky plníme do tří čtvrtin. Na povrch dáme ještě několik kuliček rybízu.
Pečeme na 150 stupňů 25 minut.
Žloutky a oba druhy cukru šleháme do světle žluté pěny, poté zašleháme zakysanou smetanu a pomalu přilijeme rozpuštěné máslo. Ručně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě se šlehačkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Do košíčků dáváme vždy lžíci těsta, několik kuliček rybízu a přikryjeme trochou těsta – košíčky plníme do tří čtvrtin. Na povrch dáme ještě několik kuliček rybízu.
Pečeme na 150 stupňů 25 minut.
Ať se povedou!
Žádné komentáře:
Okomentovat