neděle 9. března 2014

Brownies s brusinkami

Člověk míní a život mění. A tak když si naplánujete, že každou neděli přidáte na blog jeden nový super recept, ukopnete si v tu nejnevhodnější dobu malíček (no ale kdy je na tohle vhodná doba, že) a po několika minutách indiánských tanců a pohledu na oteklé fialové cosi na vaší noze si uvědomíte, že na tanec kolem trouby a sporáku můžete na nějakou dobu zapomenout.

Naštěstí už pečete nějaký ten pátek, a tak s ledovým klidem a ještě ledovějším kapesníkem na noze můžete projít svůj archiv a zasnít se, co byste upekli, kdyby pro vás právě každý krok nebyl utrpením.

Skořicové blondies?
Čokoládové cupcakes?
Další pokus o makronky?
Pekanový koláč?

I na ně dojde. Ale tentokrát vyhrávají ....

Brownies s brusinkami

U brownies je třeba dobře ohlídat konzistenci. Stačí pár minut navíc a místo brownies krájíte čokoládové řezy. Osobně nejsem úplně fanoušek takové té lepkavé nedopečené konzistence, takže svým brownies dopřávám minutku v troubě navíc - zůstanou pěkně vláčné a nemám pocit, že jím syrové těsto :)




Ingredience (pekáč 30 x 20 cm)
4 vejce
10 dkg krupicového cukru 
1 vanilkový cukr
10 dkg změklého másla
20 dkg rozpuštěné čokolády na vaření
15 dkg hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
5 dkg sušených brusinek

Postup
Vejce vyšleháme s cukrem, v jiné míse vyšleháme máslo s vlažnou čokoládou. Obě hmoty spojíme pomocí šlehače a ručně do vzniklé směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme brusinky.

Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 13 minut. Při testu by měly na párátku po vytažení ještě ulpívat drobečky.

Po vytažení z trouby moučník co nejdříve přendáme i s pečícím papírem na mřížku, jelikož pokud bychom ho nechali na plechu, pekl by se vlivem zbylého tepla dál - alespoň taková je moje zkušenost.



   
Ať se povedou!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...