Naštěstí už pečete nějaký ten pátek, a tak s ledovým klidem a ještě ledovějším kapesníkem na noze můžete projít svůj archiv a zasnít se, co byste upekli, kdyby pro vás právě každý krok nebyl utrpením.
Skořicové blondies?
Čokoládové cupcakes?
Další pokus o makronky?
Pekanový koláč?
I na ně dojde. Ale tentokrát vyhrávají ....
Brownies s brusinkami
U brownies je třeba dobře ohlídat konzistenci. Stačí pár minut navíc a místo brownies krájíte čokoládové řezy. Osobně nejsem úplně fanoušek takové té lepkavé nedopečené konzistence, takže svým brownies dopřávám minutku v troubě navíc - zůstanou pěkně vláčné a nemám pocit, že jím syrové těsto :)
Ingredience (pekáč 30 x 20 cm)
4 vejce
10 dkg krupicového cukru
1 vanilkový cukr
10 dkg změklého másla
20 dkg rozpuštěné čokolády na vaření
15 dkg hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
5 dkg sušených brusinek
Postup
Vejce vyšleháme s cukrem, v jiné míse vyšleháme máslo s vlažnou čokoládou. Obě hmoty spojíme pomocí šlehače a ručně do vzniklé směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme brusinky.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 13 minut. Při testu by měly na párátku po vytažení ještě ulpívat drobečky.
Po vytažení z trouby moučník co nejdříve přendáme i s pečícím papírem na mřížku, jelikož pokud bychom ho nechali na plechu, pekl by se vlivem zbylého tepla dál - alespoň taková je moje zkušenost.
Ať se povedou!
Žádné komentáře:
Okomentovat