pátek 28. března 2014

Páteční inspirace - sladký doping

Některé týdny prostě "stojí za to". V pátek večer si člověk s úlevou setře pot z čela, nalije sklenku něčeho dobrého a sáhne po něčem hříšně dobrém a hříšně sladkém, co mu pomůže zapomenout, že celý týden stál za starou bačkoru. Sladký doping je povolenou a dokonce i doporučenou metodou dobití baterek a uchlácholení napnutých nervů. 

Tabulka oblíbené čokolády, sklenice nugátového krému, miska plná neodolatelné zmrzliny, sáček dekadentních pralinek ... 

Jenže když jste tak trochu potrefení jako já, ve výše jmenovaném nevidíte jen cestu do ráje, ale hlavně ingredience, které lze povýšit na něco ještě více neodolatelného. Nejsem nelida, takže dnes ještě necháme nohy na stole a užijeme si sladký doping a zítra hurá do kuchyně!

Takže třeba taková lískooříšková pomazánka, říkejme jí Nutella, se dá při pečení i nepečení využít na mnoho způsobů - kamarád Pinterest nám nabízí desítky možností. Nanuky, cupcakes, zaplétané pečivo, dorty, brownies, bábovky, cookies - you name it.

A čokoláda ... musím říkat víc? Existuje celý vesmír možností. Čokoholici budou souhlasit, že zrovna u čokolády platí staré známé čím víc, tím líp.  Co takhle vyzkoušet efektní trojitý čokoládovo-pěnový dort nebo pro někoho výhrůžně ale pro nás velmi slibně znějící smrt čokoládou?

No dobře, souhlasím, že kvalitní (a drahé) pralinky je opravdu škoda využít na pečení, leda tak ještě ke zdobení. Ale co takle si neodolatelné pralinky sami vyrobit? Lákají mě čokoládové pralinky s mořskou solí, pralinky s karamelem, lanýžové pralinky z bílé čokolády s kokosem podle Itala a spousta dalších.

Zmrzlinu je nejlepší jíst velkou lžící rovnou z kelímku. Když už se musíte s někým rozdělit (hrozná představa), tak doporučuji zkusit projednou místo celkem nudných pohárů něco dobrodružnějšího. Ale bude to chtít hbité ruce a hooodně místa v mrazáku. Spoustu inspirace na zmrzlinové dorty a další dobroty najdete třeba tady.

Že se vám zrovna do ničeho nechce? Upřímně, mně po tomhle týdnu také ne.
Takže se pohodlně usadíme, zakousneme se do tabulky oblíbené čokolády a zajíme to vrchovatou lžící nugátové pomazánky. Mňam.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...