Nepečený kokosový pie
Koláč můžete lehce přeměnit v dezert do skleničky - stačí prostřídat Koka sušenky ve vrstvách s krémem a povrch posypat opraženým kokosem.
průměr 24 cm
Ingredience
/krusta/
180 g Koka
sušenek
60 g másla
2 lžíce
kokosu
/náplň/
100g bílé
čokolády
1 kokosový
pudink bez vaření Crème Olé
250 ml mléka
250g
polotučného tvarohu ve vaničce
5 lžic
kokosu
/dokončení/
3 – 4 lžíce
kokosu (ideálně hrubě nastrouhaného)
Postup
Koka sušenky
rozdrtíme, smícháme s kokosem a s rozpuštěným máslem a napěchujeme na
dno koláčové či dortové formy. Dáme alespoň na 30 min. do lednice ztuhnout.
Na náplň
rozpustíme bílou čokoládu nad vodní lázní a necháme trochu vychladnout. Mezitím
si připravíme pudink Crème Olé podle návodu na sáčku s tím rozdílem, že použijeme jen
250 ml mléka - pudink tak bude hustší. Do pudinku vešleháme tvaroh, čokoládu a
nakonec kokos. Dle chuti dosladíme.
Na pánvi
krátce opražíme na sucho kokos, až získá nahnědlou barvu – ihned ho přesypeme na talíř či tácek, aby zde rozložený vychladl.
Náplň
přendáme na připravenou sušenkovou krustu, uhladíme a hustě posypeme opraženým
kokosem.
Před podáváním doporučuji nechat koláč chvíli v pokojové teplotě, aby sušenková vrstva povolila a lépe se krájela.
Ať se povede a zpříjemní loučení s prázdninami!
Žádné komentáře:
Okomentovat