Jahodové cheesecake řezy s drobenkou
aneb křupavý drobenkový základ, tvarohová náplň, šťavnaté jahody a další vrstva drobenky - mňam.
pekáček 33 x 23 cm
Ingredience:
/těsto - drobenka/
160 g změklého másla
170 g hladké
mouky
190 g třtinového cukru
140 g
ovesných vloček
špetka soli
½ lžičky
prášku do pečiva
1 lžička skořice - přijde až do drobenky na povrch řezů
/jahodová náplň/
350 g jahod
2 lžíce citrónové šťávy
50 g třtinového cukru
1,5 lžíce kukuřičného škrobu
/tvarohová náplň/
250 g tučného nebo polotučného
tvarohu ve vaničce
1 vanilkový
cukr
3 lžíce třtinového cukru (dle chuti)
1 vejce
Postup:
Ingredience na těsto promícháme v robotu, dokud nevznikne drobenka.
Jahody zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Pak je se dvěma lžícemi citrónové šťávy několik minut povaříme, až změknou a pustí šťávu. Jahody trochu rozmačkáme, přidáme směs cukru s kukuřičným škrobem, znovu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty do zhoustnutí.
Na tvarohovou náplň promícháme tvaroh s cukry a nakonec lehce vmícháme vejce (nešleháme).
Pekáček vyložíme papírem na pečení a na dno namačkáme dvě třetiny drobenkové směsi. Na ni rozetřeme nejdříve tvarohovou a poté jahodovou náplň. Do zbylé drobenky zamícháme lžičku skořice a drobenkou posypeme povrch řezů.
Pečeme 35 - 40 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů.
Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.
Řezy skladujeme v lednici a před podáváním je necháme alespoň 15 minut při pokojové teplotě.
Ať se povedou!
Kdypak zase něco přibude? Moc ráda se sem chodím dívat a peču podle receptů... :)
OdpovědětVymazatTo mě moc těší. Hlásím návrat, bude zase podle čeho péct a na co koukat :)
OdpovědětVymazat