úterý 23. června 2015

Jahodové cheesecake řezy s drobenkou

Jahody jsou zaříkávadlem posledních dnů a týdnů a já doufám, že nám ještě chvíli vydrží. Během jahodové sezóny bych si nejradši vzala dovolenou a nastěhovala se přímo na záhonek. Přestože mě láká zkoušet nové recepty, každý rok se vracím i k několika oblíbeným, bez kterých by jahodová sezóna nebyla úplná. Patří mezi ně i

Jahodové cheesecake řezy s drobenkou

aneb křupavý drobenkový základ, tvarohová náplň, šťavnaté jahody a další vrstva drobenky - mňam.


strawberry cheesecake bars with streusel topping


pekáček 33 x 23 cm

Ingredience:


/těsto - drobenka/
160 g změklého másla
170 g hladké mouky
190 g třtinového cukru
140 g ovesných vloček
špetka soli
½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice - přijde až do drobenky na povrch řezů

/jahodová náplň/

350 g jahod
2 lžíce citrónové šťávy
50 g třtinového cukru
1,5 lžíce kukuřičného škrobu 

/tvarohová náplň/
250 g tučného nebo polotučného tvarohu ve vaničce
1 vanilkový cukr
3 lžíce třtinového cukru (dle chuti)
1 vejce


Postup:

Ingredience na těsto promícháme v robotu, dokud nevznikne drobenka.

Jahody zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat. Pak je se dvěma lžícemi citrónové šťávy několik minut povaříme, až změknou a pustí šťávu. Jahody trochu rozmačkáme, přidáme směs cukru s kukuřičným škrobem, znovu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty do zhoustnutí.

Na tvarohovou náplň promícháme tvaroh s cukry a nakonec lehce vmícháme vejce (nešleháme).

Pekáček vyložíme papírem na pečení a na dno namačkáme dvě třetiny drobenkové směsi. Na ni rozetřeme nejdříve tvarohovou a poté jahodovou náplň. Do zbylé drobenky zamícháme lžičku skořice a drobenkou posypeme povrch řezů.

Pečeme 35 - 40 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů.
Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat. 
Řezy skladujeme v lednici a před podáváním je necháme alespoň 15 minut při pokojové teplotě.



strawberry cheesecake bars with streusel topping

Ať se povedou!

2 komentáře:

  1. Kdypak zase něco přibude? Moc ráda se sem chodím dívat a peču podle receptů... :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mě moc těší. Hlásím návrat, bude zase podle čeho péct a na co koukat :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...