Všechno to začalo více než před rokem banánovým chia pudinkem.
Zázračná a zdravá chia semínka mají od té doby své stálé místo v mojí spíži i v mých receptech. Ochutnali jsme už společně například
jahodový chia jam se spoustou využití
jahodové chia nanuky
chia dezert s letním ovocem
nebo
ricottovou bábovku s citronem a chia semínky
a
nepečený cheesecake s bílou čokoládou a malinovým chia přelivem
Ne že bych vás chtěla napínat, ale další recepty na vás ještě čekají.
Ať už chia semínka zamícháte do mléčného koktejlu, jogurtu, tvarohu nebo do těsta na cupcakes či bábovku, bude vaše mlsání vždy o něco zdravější. A to je fajn pocit :)
Jahodový chia pudink
4 - 5 porcí
Ingredience:
400 ml mléka (dle vašich preferencí - kravské, sojové, mandlové ...)
250 g jahod
2 - 3 lžíce třtinového cukru - dle chuti
1 lžíce citronové šťávy
6 lžic chia semínek
Postup:
Stejně jako u ostatních chia pudinků bude i tady třeba hodně sebekázně, neboť ve všech fázích přípravy hrozí zásadní úbytek ingrediencí z důvodu nadměrného ochutnávání.
A stejně jako u ostatních chia pudinků bude základem výborný koktejl, který chia semínka zahustí a povýší na novou pudinkovou úroveň:
Mléko, jahody, cukr a citronovou šťávu dobře rozmixujeme. Odoláme pokušení výsledný koktejl vypít a zamícháme do něj chia semínka. Směs uložíme do lednice a necháme semínka minimálně tři hodiny, ale klidně i přes noc pracovat. V mezičase směs občas promícháme a podrobíme testu kvality (krycí název pro ochutnávání, protože přiznejme si, tohle se vydržet prostě nedá :).
Hotový pudink podáváme ozdobený čerstvými jahodami ideálně ve skle, aby vynikl jeho vzhled.
A pak už si jen užíváme zdravé mlsání :)
Žádné komentáře:
Okomentovat