Je tady poslední díl naší trilogie na téma listové těsto - pudink - ovoce. Opět přibereme do party i šlehačku a vytvoříme zákusky připomínající známé krémeše. Stále stejné ingredience a pokaždé jiný výsledek. Kouzlo :)
Téměř krémeš
Další z jednoduchých a efektních zákusů, kde si vystačíte jen s pár ingrediencemi.
8 ks
Ingredience
1 plát listového těsta
rozpuštěné máslo na potření+ třtinový cukr na posypání
400 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
3 lžíce cukru
300 ml šlehačky (+ případně ztužovač)
ovoce na ozdobení
Postup
Listové těsto nakrájíme na obdélníky cca 12 x 9 cm (z hotového plátu jich vyjde 8), které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý obdélník několikrát propíchneme vidličkou, pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme troškou třtinového cukru. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut do zezlátnutí. Upečené obdélníky necháme na mřížce vychladnout.
Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Povrch horkého pudinku zakryjeme potravinářskou folií, aby se nevytvořil škraloup, a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme do tuha. Pokud nebudete dezert podávat hned, doporučuji vyšlehat šlehačku se ztužovačem. Kdo chce, může trochu přisladit.
Pak už jen stačí dát obě náplně do cukrářských sáčků a na každý obdélník nastříkat vrstvu pudinku (před naplněním do sáčku je dobré ho krátce prošlehat), na ni vrstvu šlehačky a nakonec zákusek ozdobit čerstvým ovocem.
Jako u předchozích dvou receptů, tedy pudinkových čtverců s ovocem a pudinkových mističek s ovocem a šlehačkou, doporučuji plnit a zdobit těsně před podáváním.
Tip1: Místo samotného pudinku můžete zákusky plnit vanilkovým krémem a více se tak přiblížit opravdovým krémešům. Vychladlý pudink stačí vyšlehat se 125 g změklého másla a přisladit dle chuti.
Tip2: Pokud se vám listové obdélníky hodně nafouknou, můžete je podélně rozříznout a pudink se šlehačkou a ovocem dát dovnitř.
Ať se povedou!
Žádné komentáře:
Okomentovat