neděle 24. května 2015

Srdíčkové cupcakes ze zakysanky

Dnes mám vzkaz pro všechny své (odhaduji tak tři až čtyři) pravidelné čtenáře, nebo spíš čtenářky:
Jsem ráda, že jste se proklikaly až sem a vracíte se pro nové recepty a inspiraci. Za věrnost vám posílám

Srdíčkové cupcakes ze zakysanky

Z lásky, pro radost nebo jen tak. Voňavé jarní cupcakes.

sour cream heart cupcakes

Ingredience: 

/těsto/
125 g změklého másla
170 g cukru krupice + 1 vanilkový
3 vejce
150 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
50 g mletých mandlí
180 g zakysané smetany

/poleva/
moučkový cukr + voda + mandlové aroma 

Postup: 
Změklé máslo vyšleháme s cukry do světlého krému, jedno po druhém přišleháme vejce a pak už ručně vmícháme střídavě směs mouky s mletými mandlemi a práškem do pečiva a zakysanou smetanu. 

Těstem naplníme košíčky na muffiny či důlky v srdíčkové formě a pečeme na 150 stupňů 20 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do těsta není suché a bez nalepených drobečků. Upečená srdíčka necháme vychladnout na mřížce.

Na polevu spícháme moučkový cukr s pár kapkami vody a mandlového aroma, až vznikne hustá poleva (příliš hustou naředíme kapkou vody, příliš řídkou zahustíme moučkovým cukrem), kterou cupcakes ozdobíme.


sour cream heart cupcakes


 Ať se povedou a udělají radost!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...