Dámy, pojďme si teď něco slíbit:
Letos s díky odmítneme startovací číslo od pořadatelů předvánočního maratonu a místo sprintu za dokonalými Vánocemi pod vlivem zažitých představ o tom, jak by svátky "měly" vypadat, se vydáme na svižnou procházku, na jejímž konci projdeme cílovou páskou o poznání méně unavené, vystresované a vyždímané.
Ono totiž opravdu není nutné dokonale vygruntovat celý byt, napéct dvanáct druhů cukroví, strávit hodiny u sporáku, vykrmit celou rodinu nebo nakoupit spoustu zbytečností. O tom přeci Vánoce nejsou.
A pokud jste už přeci jen startem proběhly a hodláte závod dokončit v soutěžním tempu (držím palce), mohl by se vám hodit následující osvědčený, rychlý a jednoduchý recept na výborné
Kokosky ze dvou ingrediencí
Moc jednodušších a rychlejších receptů na (nejen) vánoční cukroví už asi nenajdete. A milovníci kokosu vás za ně budou nosit na rukou. Opravdu :)
cca 60 ks
Ingredience:
1 plechovka Salka
350 - 370 g strouhaného kokosu (ideálně kombinace hrubšího a jemnějšího)
Postup:
Salko vylijeme do mísy, přidáme 350 g kokosu a dobře promícháme. Musí vzniknout hustá tvárná hmota. V případě potřeby (zejména máte-li jen hrubší kokos, který Salko tolik nezahustí) ještě trochu kokosu přidáme.
Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hromádky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 120 stupňů do zezlátnutí 35 - 40 minut.
Necháme mírně vychladnout a sloupneme z pečícího papíru.
Nelekejte se, kokosky budou po upečení tvrdší, ale už po pár hodinách krásně změknou.
Skladujeme v chladnu v uzavřené nádobě.
Co se týče trvanlivosti, u nás se počítá v řádu několika málo dní :)
Ať se povedou a chutnají!
Žádné komentáře:
Okomentovat