Pokud máte kokos rádi stejně jako já, kokosové pracny vás nadchnou. Jsou křehké, extra kokosové a hlavně jednoduché na přípravu. Jelikož by se měly zhruba týden uležet (což je u nás v rodině pouze teorie, báječné jsou od prvního dne), je nejvyšší čas se do nich pustit:
Kokosové pracny
cca 120 ks podle velikosti formiček
Ingredience:
250 g hladké mouky
250 g strouhaného kokosu
250 g másla (změklé) nebo Hery
180 g cukru moučka
1 vejce
cukr moučka na obalení
Postup:
Promícháme všechny suché ingredience, do směsi nakrájíme změklé máslo a přidáme 1 vejce. Nejdříve vařečkou a pak ručně vypracujeme těsto, v případě potřeby ještě přidáme trochu mouky (bude měkké, ale nemělo by se příliš lepit).
Z těsta uděláme váleček, zabalíme ho do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie a dáme alespoň na 2 hodiny (klidně i přes noc) do lednice.
Z vychlazeného těsta pak ubíráme kousky, které vymačkáme do formiček na pracny. Není třeba je vymazávat.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů (horkovzdušná) podle velikosti formiček 6-10 minut. Pracny jsou upečené, když jim začnou zlátnout okraje.
Po vyndání z trouby necháme pracny mírně vychladnout, poté je vyklepneme z formiček a ještě vlažné obalíme v moučkovém cukru.
Ať se povedou a chutnají!
Výborné, jdou krásně vyklopit...
OdpovědětVymazat