Rybízový koláč s pudinkovým želé
Ingredience:
/korpus/
3 vejce - žloutky a bílky zvlášť
4 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 lžíce vlažné vody
9 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
/pudinkové želé/
1 vanilkový pudink
185 ml vody
185 ml pomerančového džusu
cukr dle chuti
/dále/
rybízová marmeláda na potření korpusu
červený rybíz - omytý a okapaný
Postup:
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky s cukry a vodou vyšleháme do světlé pěny, pak už ručně opatrně vmícháme střídavě bílkový sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy (= forma s prohlubní na náplň; silikonovou pouze vypláchneme studenou vodou) a pečeme na 160 stupňů cca 20 minut.
Korpus necháme zcela vychladnout, mezitím otrháme, omyjeme a necháme okapat rybíz.
Po vychladnutí korpus potřeme marmeládou, navršíme rybíz a přelijeme pudinkovým želé:
Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě s džusem, dle chuti osladíme a povaříme do zhousnutí.
A je to. Další letní rybízový moučník je na světě:
Ať se povede.
Žádné komentáře:
Okomentovat