Blíží se svátky jara a ačkoli řada z nás ten pravý význam Velikonoc tuší jen vzdáleně, všichni se těšíme na velikonoční dobroty a pár dnů volna navíc.
Od Velikonoc nás dělí jen dva víkendy, takže je nejvyšší čas naplánovat si pečení.
Jidáše, mazance, perníčky, beránci, zajíčci, koláče - to je klasika. Co takhle letos zkusit něco nového ...
Velikonoční medovník ve tvaru zajíce je sice pracný, ale zato originální a "k sežrání". A kdo si netroufne na složité tvarování, může samozřejmě upéct medovník klasický a pěkně ho nazdobit.
Carrot cake neboli mrkvový dort se už dávno usídlil i v našich zeměpisných šířkách. Pokud jste ho ještě nezkusili, jsou Velikonoce ten správný čas. A nemusíte se omezit jen na klasický dort - zkuste třeba mrkvového beránka. Je to lahoda.
V Anglii se na Velikonoce pečou hot cross buns. Zkusíte je taky?
Ovečky z odpalovaného těsta s vlnou z kokosu potěší děti i dospěláky, stejně jako 3D citrónové sušenky, které děti pomohou i nazdobit.
Nemůžeme samozřejmě zapomenout na velikonoční cupcakes. Pár tipů na zdobení najdete třeba tady nebo tady. Fantazii se meze nekladou.
Slavíme svátky jara a každá oslava si zaslouží dort. Ať už kulatý, hranatý, ve tvaru vajíčka, srdce nebo kuřátka, při zdobení se určitě vyřádíte :)
Cake pops neboli dortová lízátka už u nás také začínají domácnět. Z rozdrobeného korpusu smíchaného s krémem můžete s trochou zručnosti za pomoci čokoládových polev a cukrového zdobení či marcipánu vytvořit roztomilé velikonoční tvorečky.
Nebo necháme troubu odpočinout a zkusíme pár nepečených dobrot:
Roztomilá kuřátka z piškotů budou roztomilou odměnou pro koledníky a navíc se do jejich přípravy mohou zapojit i děti.
Pro hračičky je tu tip na roztomilé ovečky a slepičky z čokoládového vajíčka a marcipánu.
Už máte svůj seznam velikonočního pečení?
Žádné komentáře:
Okomentovat