středa 16. dubna 2014

Barevný kokos

Žluťoučké kuřátko, zelená tráva, huňatý zajíček ... blíží se Velikonoce a nejedna z nás bude chtít potěšit ratolesti či koledníky krásně nazdobenými a jarně laděnými cupcakes nebo jinými dobrotami. Barevný kokos bude určitě vítaným pomocníkem.

Ne že bych objevila Ameriku, ale říkám si, že nějaké zbloudilé méně zkušené pekařince by se návod na šikovnou pomůcku ke zdobení nejen o Velikonocích mohl hodit. Hypermarkety, supermarkety i markety už sice v dnešní době obarvený kokos nabízejí, ale pokud jste majitelkami či majiteli příslušných potravinářských barviček, můžete si za zlomek ceny vyrobit vlastní.

Pokud jste právě zaslechli fanfáru, je to proto, že se zrovinka chystáte číst můj první fotopostup, který je poctou všem blbuvzdorným návodům, které se na internetu vyskytují.Takže než si začnete ťukat na čelo, proč tady rozepisuji a fotím krok za krokem něco, co stačilo napsat ve dvou větách, vězte, že jsem tento návod vytvořila v čisté euforii z toho, že také jednou tvořím za denního světla a mohu se tedy podělit i o postup práce, ne jen o výsledek jako obvykle. No a zrovna jsem barvila kokos, takže tady to máte:


Jak obarvit kokos

Kokos nasypeme ideálně do uzavíratelného sáčku. Vyhneme se tak kokosové vánici v případě, že se při následném promíchávání s barvou více rozvášníme.

Ke kokosu přidáme malinko gelové potravinářské barvy a přesně 2 kapky vody. No dobře, nemusí být přesně dvě, ale stačí opravdu malinko. Samozřejmě záleží na množství kokosu, který chceme obarvit. Zkrátka s citem.

Pokud nemáte gelové barvy, rozmíchejte trochu práškové barvy v pár kapkách vody. Čím méně tekutiny, tím lépe. Přidat se dá vždycky, ubírat těžko... respektive vůbec.
Sáček DOBŘE uzavřeme a začneme třepat, mnout mezi prsty, zdatnější z nás přidají poskakování a aerobní cvičení - to vše s cílem barvu v sáčku rovnoměrně rozdistribuovat.



A voilà, máme skoro hotovo. Teď už jen stačí kokos rozložit na plech a nechat proschnout. Mimo dosah dětských očí a ručiček. A pozor na průvan.



Tvoříme, zdobíme, jásáme a gratulujeme si k nové zdobící vychytávce.




















Nespotřebovaný kokos skladujeme v uzavřené skleničce a samozřejmě v suchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...