Jelikož se stále vezu na chia vlně, spojila jsem superpotravinu se superdobrotou a vznikl:
Jahodový chia jam ... se spoustou využití
V uzavřené skleničce by měl v lednici vydržet i několik dní. Zatím jsem ovšem neměla možnost si to ověřit, jelikož mizí podstatně rychleji :)
Ingredience:
300 g zralých a zdravých jahod
1 lžíce citronové šťávy
4 vrchovatější lžíce chia semínek
3 - 4 lžíce sirupu z agave nebo jiného sladidla dle chuti (třtinový cukr, stévie apod.)
Postup:
Omyté jahody rozmixujeme. Kdo má rád větší kousky ovoce, nechť jahody rozmačká vidličkou.
Přidáme citronovou šťávu, chia semínka a dle chuti osladíme.
Zamícháme, ochutnáme, ochutnáme, ochutnáme...
Donutíme se přestat ochutnávat a dáme směs do ledničky - ideálně přes noc a kdykoli jdeme kolem, promícháme (a ochutnáme :)
Díky semínkům jahodové pyré zhoustne a lze ho použít
- jako klasickou marmeládu na pečivo
- jako omáčku k ovocným - ideálně jahodovým - knedlíkům
- jako omáčku k dezertům
a také ho můžeme
- zamíchat do bílého jogurtu či tvarohu
- zamrazit (vznikne výborná dřeň)
- jíst jen tak
Univerzální, jednoduchý, svěží, zdravý, neodolatelný:
Ať se povede!
Žádné komentáře:
Okomentovat